7 дестинации како од бајките што мора да ги посетите

7 дестинации како од бајките што мора да ги посетите

Полиња на лалињата – Полињата се наоѓаат во западниот дел на Холандија помеѓу градовите Леиден и Ден Хелдер

12487092_10206797115658846_4777271177672024262_o

Саграда Фамилиа, Барселона – Една од најголемите туристички атракции во Барселона. Почната е со градба во 1882 година а архитетките се надеваат дека ќе биде заврсена во 2026-та година

12489426_10206797115938853_1965543560117950312_o

Езерото Бутермере, Англија – Секоја година 16 милиони посетители доаѓаат да го посетат ова познато езеро. Воедно тоа е инспиријатија на познатиот англиски писател Толкин и по него го опишал волшебното место Шаер од неговата книга Господар на Прстените

12439520_10206797114818825_1063585917426956874_n

 

ПРОДОЛЖУВА НА:http://lepotica.mk/7-destinatsii-kako-od-bajkite-shto-mora-da-gi-posetite/

Поврзани вести

Facebook Comments